• Demo Image
  • Demo Image
  • Demo Image

Jak wybierać sztućce

Wybór wspaniałej porcelany stołowej oraz kieliszków i szklanek to nie wszystko. Dbając o każdy detal, musimy również wybrać odpowiednie sztućce gastronomiczne, które nadadzą podaniu wyrazistego charakteru. Srebro stołowe nie jest bez znaczenia. Stanowi silny akcent nakrycia, dlatego powinno być atrakcyjne wizualnie i oryginalne. Na samym wyglądzie się jednak nie kończy.

 Nie możemy zapominać o tym, że sztućce używane w restauracji, hotelu czy kawiarni są intensywnie eksploatowane i nieustannie myte w zmywarkach przemysłowych oraz wyparzarkach. Muszą zatem być wykonane z wysokiej jakości stali, która zapewni sztućcom odporność na wyginanie i łamanie, utratę blasku oraz bezpieczeństwo użytkowania i higienę. Srebro stołowe musi być przede wszystkim poręczne i funkcjonalne. Dlatego warto postawić przy ich wyborze na jakość decydując się na zestaw znanych i renomowanych producentów. Sztućce gastronomiczne powinny tworzyć z zastawą i szkłem stołowym zgrana kompozycję, która zachwyci każdego gościa i wpłynie na jakość spożywanej potrawy.